slice

Tyrwään Seudun Zetoristit – Sätkätystä jo vuodesta 2006

Olin työmatkalla Helsingissä. Tuli sitten mieleen käydä ravintola zetorissa. Jotenkin siinä melskeessä rauhoittaa, kun pääsee todellisten arvojen äärelle. Lasi ohrapirtelöä ja katselemaan zetoreita. Siellä olevissa zetoreissa kun on jo uuttakin historiaa. Muistaakseni Temmeksen porukka sai helsingin reisulla sieltä rikkoutuneen startin tilalle vaihdokin.


Pois lähtiessäni huomasin tupakkapaikalla zetorin. Kävin sitäkin katsomassa. Lampun lasit olivat poissa, kuvut ylöspäin. Niihin oli tumppailtu paperossia. Säleikön luita oli väännelty yms. Kyllä alkoi keittää ja mittari nousi punaiselle. No selväähän tuo tietysti nykyään on. Kaikki pitää hajottaa, erityisesti yhteiskunnan tai jonkun muun tahon omaisuus. Mikä kummajainen siinä on, että jos vaikka auto simahtaa tien varteen on se syytä samoilla näkösillä siitä pois hommata. Seuraavana päivänä ei paljon haettavaa ole. Ei ainakaan ehjää sellaista.


Mutta asiaan. Olen sitä mieltä, että meidän kaikkien zetoristien pitää nyt kerätä oikein adressi. Siinä vaaditaan Ravintola Zetoria viemään arvokas zetor 25 traktori sisätiloihin,tai myymään alan harrastajille. Muussa tapauksessa lopetamme kaiken yhteistyön heidän kanssaan. Jos ei tämä tehoa niin ässänä käytämme vielä ”Pohjanmaa korttia”. Sanomme, että tulemme pohjalaisten avustuksella pikku vierailulle. Eiköhän ala hymy hyytyä.