slice

Tyrwään Seudun Zetoristit – Sätkätystä jo vuodesta 2006

Loistavasti onnistuneet Zetorkynnön MM-kisat saatiin siis päätökseen. Kilpailusuoritusten arvostelu varmaan kiinnostaa etenkin kilpailijoita itseään, mutta myös kisaa seurannutta yleisöä.


Aluksi on todettava, että tuomarit olivat lahjomattomia alansa ammattilaisia joilla kaikilla on satoja, ellei tuhansia kyntökilometrejä takanaan. Kilpailussa arvosteltiin kynnön aloitus, kynnöksen pinta, viilut, kyntösyvyys, suoraanajo sekä traktorin käsittely. Arvosteluperusteet ovat yhdistelmä suomenmestaruuskyntöjen ja maailmanmestaruuskyntöjen arvostelutaulukoista.


Oikeasta (Fiskars Kynnä Oikein opas) aloituksesta sai 15 -25 pistettä. Mikäli teki aloituksen vain kääntämällä aloitusviilut vastakkain, maksimipistemäärä oli 10 pistettä. Kynnöksen pinta ja viilut tuottivat maksimissaan 25 pistettä. Kyntösyvyys sovittiin tuomariston kokouksessa niin, että 18 cm +- 4 cm tuotti täydet 20 pistettä. Suoraanajosta sai enintään 15 pistettä ja traktorin käsittely tuotti maksimissaan 15 pistettä.


Kynnön lopetusta ei arvosteltu kilpailupalstojen pienuuden/tilanpuutten vuoksi. Lopetus on vaativuustasoltaan samaa luokkaa kuin aloitus, mutta ehkä seuraavia vuosina pisteitä saa myös kynnön lopetuksesta.

Taulukossa jokaisen osa-alueen kolme parasta suoritusta:

Aloitus:
1. Markku Kivipelto
2. Tarmo Pihlajamäki
3. Jani Leppäniemi
Kynnöksen pinta, viilut:
1. Markku Kivipelto
2. Kalle Aalto
3. Tarmo Pihlajamäki
Kyntösyvyys:
1. Markku Kivipelto
2. Pihlajamäki Tarmo
3. Leppäniemi Jukka
Suoraanajo:
1. Markku Kivipelto
2. Kalle Aalto
3.Tarmo Pihlajamäki
Traktorin käsittely:
1. Markku Kivipelto
2. Kalle Aalto
3. Ari Haapaniemi


Onnittelut voittajille ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen parantamaan sijotusta! Markku Kivipellolle ei taida tuo sijoituksen parantaminen olla mahdollista, mutta piste-erot olivat nyt jo niin minimaalisen pieniä, että kuinkahan käy ensi vuonna? Suuri vaara on, että valtikka vaihtuu ja nuoret lupauksemme pääsevät näyttämään todelliset taitonsa. Nyt on paras aika alkaa harjotella ensi vuotta varten ettei vaan jää viime tippaan.

Vielä kerran suuret kiitokset kilpailijoille ja kaikille mukana olleille! Teitte päivästä ikimuistettavan! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Our website is protected by DMC Firewall!