slice

Tyrwään Seudun Zetoristit – Sätkätystä jo vuodesta 2006

Vammalan salomailta on viime viikkoina kuulunut kummallista säksätystä. Taivaskin on silloin tällöin tummunut savusta. Nyt tuo laajalti ihmetystä aiheuttanut asia on selvinnyt. Zetorimiehet ovat harjoitelleet  Zetor- kynnön maailmanmestaruuskisoihin.

 

Kisat ovat tiettävästi ensimmäiset laatuaan ja ne järjestetään Vammalassa sunnuntaina 14.9, osoitteessa Hamppulantie 11, klo 11 alkaen. Kilpailuun on voinut ilmoittautua Zetor 25 ja Super Zetor traktorilla. Kisoja arvioi viisihenkinen, osin entisajan kyntäjistä koostuva tuomaristo. Arvosteltavia kohtia ovat mm.kyntämisen aloitus, kyntösyvyys, pohja ja maapuoli, sekä koneen käsittely.Yleisö voi tulla vapaasti seuraamaan kisoja. Paikalla on myös puffetti.

Erkki Mäkinen harjoitteli Vammalan Houhajärvellä. Hän oli iltapuhteiksi kääntänyt puolentoista hehtaarin pellon vajaassa tunnissa. Salaisuus rivakkaan kyntötahtiin löytyi maailmanmestaruuskuntoon viritetyistä auroista. Paikallisen agentin välityksellä pohjanmaalta on tuotu lasti vanhoja huippuauroja.

 

- Pohjalaisen Kyllingstadin ja Tyrvääläisen Hydreinin yhdistelmällä otetaan tukeva kiinnitys ensimmäiseen maailman mestaruuteen, vakuuttaa Mäkinen. Loppukunnon Erkki aikoo hioa korkeanpaikanleirillä, Vammalan Kilpinokalla.