slice

Tyrwään Seudun Zetoristit – Sätkätystä jo vuodesta 2006

Millä tottaviä se kerkiää jokapaikkahan, kun autokin katkes Parkanos! Siälä se "saarnaaja" tepasteloo Tyrwähän ja Kyröön Setoorimiästen joukos, kuj jokaan ylipappi, asiammukaasesti mainittuhun konemmerkkihin liittyvihin kostyymihin sonnustautunehena. Mäkään en oo mikään äkkipoika matkaalun alalla, mutta ylistarolaanen purottaa vastapualen lauralta jo ennen, kun toinen eres kerkiää sille nousta.

 

-Kattelin sen Ylistaron miähen luumuulua siälä kyntöpalastojen ääres, oli löytäny yleesöstä hengenheimolaasen ja kakstoistakesäänen Tyrwähän poika sai suitsutusta kynnöstänsä. Ei toki munkaan miälestä tarpehettomasti, aihetta oli. Mutta, notta tuamarikkin alakoo kuuntelohon, kun Munakan lakiaan miäs alakas Tyrwähän veteraanin kans ylistöhön nuaren poijjan osaamista kyntämisen jalos tairos.

 

-Lujin tuas justihin tualta Kyröön Setoori Säföörien sivuulta tuan kerkiävääsen eileeniltaasen kirijootuksen Sastamalan tapahtumasta, enkä mäkään siitä ny mitään pois jättääsi. Kohtuullista tasapualisuuttakin oli yrittäny nourattaa, nottei ketään loukkaasi. Mitä ny vähä nuata maataloudesta päättäviä, siälä tuntuu menevän suarasuuntauksella, mutta se taas johtuu siitä, notta Kyröös on melekeen jokaases taloos oma tykki. Kyröö on ainut pitäjes koko Suames, mihinä saarahan vahavennettu rykmentti kokohon omin aseen.

 

-Merkillinen äijjä! Oli ehtoolla nähty Seinäjojella musta Orioni, jonka ala oli köysillä kiristetty viiren tuuman pelekka ja kaks äijjää oli vaan tyyristä huruutellu Ylistarohon päin. Sev verran mäkin oon viisastunu, nottei se oivallus oo paliosta kiinni, kuv vaan on hyvät värkit keksiä se oivallus.

 

-Mutta kuka oivaltaa, millä ilivehellä se jo juhulapäivän ehtoona julukaasoo netis uutisen ja aivan toisesta maakunnasta?